Ovo je samo početak problema. Danas mnoge firme imaju sertifikate, ali nažalost samo "na papiru".Evo nekoliko problema koji iz toga proizilaze:

  1. Nemate kupca ili imate manje kupaca, jer ne možete da dokažete da vam je sistem pod kontrolom
  2. Imate kupce ali kapacitet iskorišćenja mašina, radnika i procesa je loš
  3. Imate kašnjenja (bez obzira da li vi prema kupcima, ili dobavljač prema vama)
  4. Nemate sigurnost niti drugima možete da garantujete istu
  5. Prihodi ne prate rast prodaje

Ne bismo da nabrajamo dalje, ali svako ko je u poslu, bez obzira da li je vlasnik firme ili zaposleni zadužen za to, zna da su ovo, nažalost, uobičajeni problemi.

Verovali ili ne, većina ovih problema se može rešiti, ili barem značajno umanjiti pravilnom implementacijom odgovarajućih standarda u poslovanju!

ŠTA SU STANDARDI I ZAŠTO SU VAŽNI?

Kako da iz njih izvučemo maksimum dobiti za firmu?

STANDARDI su dokumenti koji uspostavljaju specifikacije i postupke tako osmišljene da osiguraju POUZDANOST materijala, proizvoda, metoda, usluga koje ljudi svakodnevno koriste. Oni ne isključuju, već obezbeđuju FUNKCIONALNOST I KOMPATIBILNOST proizvoda/usluga, olakšavaju INTEROPERABILNOST i podržavaju SIGURNOST potrošača i javno zdravlje.

ZAŠTO SU VAŽNI? Pa upravo oni pomažu razvoj proizvoda / usluga, a ujedno ubrzavaju vreme izlaska na tržište. Oni nam olakšavaju razumevanje i upoređivanje KONKURENATA. Kako su usvojeni na globalnom nivou, primenjuju se na mnogim tržištima, podstičući i međunarodnu trgovinu.

Samo upotrebom standarda mogu se osigurati zahtevi za međusobnu povezanost i interoperabilnost. Samo primenom standarda može se garantovati kredibilitet novih proizvoda i prodor na nova tržišta. Primenom standarda obezbeđuje se sledljivost i garantuje kvalitet proizvoda bez velikih troškova za analizu proizvoda i sirovina. Štaviše, u modernoj prehrambenoj proizvodnji, bilo bi nemoguće analizirati sve sirovine i proizvode koji se nađu na tržištu, nemoguće i preskupo. Ali se primenom standarda može obezbediti kvalitet čak i bez astronomskih troškova na analizu proizvoda.
OVO SU VELIKE KORPORACIJE SHVATILE I PRIMENILE, to im je omogućilo ubrzan rast, razvoj i kontrolu. Bez ovoga bi već na početku “pogubili” sve konce.
Zato je ovaj tekst prvenstveno namenjen vama koji ste počeli da se razvijate, rastete ili ste već pogubili konce.


SAMO ZDRAV RAZUM I ZDRAVA LOGIKA!

Standardi i postoje da bi omogućili bolje praćenje i kontrolu i olakšali posao svima - od zaposlenih (koji onda tačno znaju svoja zaduženja i zadatke) do rukovodioca (koji ima pregled, jasno definisan i struktuiran, i ne mora da gubi sate vremena dnevno na sastanke. Nažalost, u praksi se često standardi pretvore u teret, neku obavezu i formu koju je potrebno ispuniti. I mada se to najčešće pripiše firmama koje "neće da se prilagode", često se previđa da je i svaka kompanija drugačija i da je nemoguće svaku obući u "isto odelo", već joj je potrebno pristupiti sa pažnjom i ispuniti zahteve standarda u skladu sa strukturom kompanije, umesto nametanja gotovih rešenja.

Osnovni koraci su jednostavni:

  1. Prvo proveriti opise radnih mesta i sistematizaciju (ponekad od zaposlenog nešto očekujete, a nije mu definisano ugovorom pa on čeka od vas). Dobar opis radnog mesta omogućava zapsolenom da tačno zna šta treba da radi, a nadređenom da predupredi "izgovore".
  2. Postavite matricu odgovornosti (radnik odgovara šefu, šef odgovara direktoru, direktor odgovara vlasniku). Ovde ne pričam o izveštajima koji se pišu nadugačko i naširoko i koje prosto ne možemo brzo procesuirati. Ovde mislim na kratke analize koje se mogu pratiti tako da “bodu”oči.
  3. Uspostavite sistem ocenjivanja (obavezno ocenjujte dobavljače usluga saradnike sa kojima radite, ali i zaposlene- važno je biti objektivan).
  4. Kontrolišite sledljivost (hoćete da u svakom trenutku za svaki proizvod/ uslugu znate kako je nastao, ko je radio na tome, koliko dugo, kada, po kom osnovu, ako je bilo zastoja da li su navedeni, da li su analizirani I šta se preduzelo da se ne ponove više I koliko je bio uspešan predlog, šta je u proizvodu- da se zna svaka sirovina i serija iste, dobavljač, zašto je baš taj dobavljač izabran i na osnovu čega, uslovi…)

Ako ovaj minimum nemate, niti dokaz da isto potvrdite (ili da vama zaposleni potvrde), nemojte postavljati pitanje zašto vam ide loše- OČIGLEDNO JE!